Izdvajamo 11 minuta za nekoliko saveta na temu novinarstva i društvenih mreža

Rubrika: Novosti | Objavljeno: 05.01.2022.

Učestvovali smo na seminaru „Otvoreno o korupciji: Unapređenje profesionalnih i etičkih standarda pri izveštavanju o javnim finansijama na lokalnom nivou“ u organizaciji BUM Bečej i za vas izdvojili 11 minuta za nekoliko saveta na temu novinarstva i društvenih mreža.
Izdvajamo 11 minuta za nekoliko saveta na temu novinarstva i društvenih mreža
Bane Grbić

Seminar  je održan od 4. do 7. novembra 2021. godine u organizaciji Bečejskog udruženja mladih u prelepom ambijentu Drvengrada na Mokroj Gori. Pored većinom lokalnih novinara, na seminaru su učestvovali i pravnici, ali i ekolozi koji su podelili svoja iskustva iz oblasti izveštavanja o životnoj sredini. 

Male redakcije, pogotovo na lokalnom nivou, susreću se sa mnogobrojnim problemima koji znatno utiču na funkcionisanje kompletnog medija. Ako na ovo dodamo želju za analitičkim i istraživačkim novinarstvom, često se javlja problem nedostatka znanja na polju digitalnih platformi i društvenih mreža.

Tradicionalnu formu pisanja je potrebno prilagoditi postojećim trendovima, ali bez da se izgubi stil i sklizne ka senzacionalizmu. Nažalost, u želji da se privuče što veći broj čitalaca, novinari lako prelaze tu tanku liniju.

Ispred naše kompanije, na temu prezentovanja novinarskog sadržaja u medijima i na društvenim mrežama, govorio je Bane Grbić koji je u video snimku ispod teksta izdvojio nekoliko korisnih saveta. 

Seminar je održan uz podršku Ministarstva kulture i informisanja. 

Kompletan video možete pogledati ovde: