Naš doprinos projektu "(AR)-TITUDE - Using Augmented Reality to combat data corruption in Ghana and Serbia"

Rubrika: Novosti | Objavljeno: 20.01.2022.

Projekat realizuje neformalna grupa Kreativni anti-korupcijski optimisti (KAKO), a finansira Fondacija za otvoreno društvo Makedonije u okviru treće faze programa "Regional Creative Hubs", za zapadni Balkan i zapadnu Afriku.
Naš doprinos projektu
Foto: Atmosfera sa predavanja

Mladi okupljeni oko grupe KAKO u protekla tri meseca su realizovali više različitih aktivnosti kao što su javni performans "Ministarstvo za probleme građana", ilustrovani rečnik korupcije na četiri jezika - makedonski, francuski, mađarski i srpski, forum organizacija civilnog društva, sa učešćem šest predstavnika iz isto toliko gradova i opština na temu zloupotrebe ličnih podataka, u koji smo bili i mi uključeni. 

Uz pomoć naše kompanije, održano je predavanje na temu zaštite podataka o ličnosti i bezbednosti korisnika na internetu. Predavanje je održao Nemanja Janjanin, koji je sa učesnicima podelio više informacija i praktičnih primera koje svi srećemo na internetu.

Bilo je reči o direktnim i indirektnim informacijama koje korisnici svesno ili nesvesno ostavljaju na internetu, bilo je reči o GDPR uredbi, zaštiti podataka, SSL protokolu, kao i o posledicama objavljivanja ličnih informacija na društvenim mrežama.