Početna > Oblasti > SMS integracije

SMS integracije

SMS naplata (MT), Bulk SMS marketing, Viber marketing, slanje notifikacija

Naši SMS komercijalni i nekomercijalni servisi su pouzdani, stabilni u radu i jednostavni za korišćenje. Konstantno radimo na širenju mreže u druge države, pa tako pored Srbije, sada nudimo SMS usluge i u Hrvatskoj. Ukoliko imate potrebu za realizacijom specijalnih SMS sistema koji nisu definisani na ovoj stranici, budite slobodni da nas kontaktirate, sa zadovoljstvom ćemo prihvatiti izazov i ponuditi rešenje!

SMS integracije

MT SMS - Plaćanje putem SMS poruke

Sistem naplate putem SMS-a možemo povezati sa različitim vrstama web servisa. Rešenja ovog tipa su naročito popularna kod subscription-based servisa ili prilikom mikro plaćanja za različite proizvode i usluge. SMS naplatu možete koristiti za dopunu kredita korisnika, postavljanje malih oglasa, obnavljanje oglasa, omogućavanje pristupa određenom sadržaju, sakupljanje donacija i još mnogo toga.

Primer otključavanja sadržaja uz pomoć plaćanja putem SMS poruke

Korak 1. - Registrovani korisnik ili posetilac želi da pristupi premium sadržaju na Vašem sajtu. To može biti određeni deo sajta, video snimak, galerija fotografija, dokument za preuzimanje i slično. Pristup sadržaju zahteva SMS PIN kod koji će korisnik primiti putem SMS poruke. Na početnoj stranici se nalazi tačno uputstvo za korisnika.

Korak 2. - Prateći uputstvo, korisnik uz pomoć bilo kog mobilnog telefona šalje SMS poruku na broj 1234 i u tekst poruke upisuje ključnu reč PRISTUP.

Korak 3. - Ukoliko je SMS poruka uspešno naplaćena po unapred određenoj tarifi, korisnik automatski dobija odgovor koji sadrži PIN kod za pristup sadržaju.

Korak 4. - Na kraju, potrebno je da korisnik upiše SMS PIN kod u polje na sajtu i ako je sve u redu, momentalno će mu biti omogućen pristup premium sadržaju.

Usluge ovog tipa možemo da omogućimo za sve mreže u Republici Srbiji, kao i za mobilne mreže u Republici Hrvatskoj. Maksimalna tarifa za naplatu je 600 RSD, odnosno 50 KN. Procenat raspodele prihoda zavisi od operatera i vrste usluge.

MT SMS

SMS marketing - Bulk SMS

SMS marketing je direktan kanal komunikacije koji možete koristiti za masovno ili pojedinačno slanje promotivnih SMS poruka, kao što su nove ponude, akcijske cene ili posebni popusti. Više od 98% SMS poruka su pročitane ili sačuvane, tako da je ovo efikasan, a jeftin kanal oglašavanja.

Kako funkcioniše slanje Bulk SMS poruka?

Korak 1. - Prvi korak za kreiranje uspešne Bulk SMS kampanje je baza korisnika, odnosno lista brojeva telefona. Ukoliko nemate listu primalaca, možete se konsultovati sa nama kako biste na ispravan način prikupili brojeve telefona svojih postojećih ili potencijalnih korisnika. Za svaki broj telefona morate obezbediti saglasnost korisnika da želi da prima promotivne SMS poruke. Naš sistem može da pošalje do 15.000 poruka na dan, tako da će svi korisnici sa Vaše liste dobiti SMS u vremenskom periodu od maksimalno 24 časa.

Korak 2. - Nakon kreiranja lista, potrebno je osmisliti promotivni SMS. Naš kreativni tim je tu da Vam pomogne kako bismo zajedno, u što kraćoj formi složili sve informacije koje želite da prenesete primaocima. Ovo je svakako i najteži korak jer je potrebno privući pažnju korisnika i po mogućnosti, dovesti ga na sajt ili profil na društvenim mrežama.

Korak 3. - Poslednji korak je automatizovano slanje SMS poruka svim korisnicima sa SMS liste. U dogovoru sa klijentom, vršimo podešavanje termina za slanje i pratimo stanje i rad samog sistema. Slanje SMS-a može biti i zakazano unapred, tako da kampanja uvek bude spremna, bez obzira na Vaše ili naše obaveze. Takođe, primaoci mogu automatski da se odjave sa SMS liste, tako što će poslati besplatan SMS u formatu STOP. Što se tiče identifikacije pošiljaoca, moguće je podesiti naziv do maksimalno 11 karaktera.

Bulk SMS

SMS notifikacije

Povezivanje SMS-a sa web servisom Vam omogućava slanje različitih sistemskih obaveštenja nakon određenih aktivnosti poput, promene lozinke korisnika, slanje zahteva za registraciju, pojava greške u sistemu i slično. Takođe, možete koristiti i automatski SMS odgovor na upit, kao što je stanje na računu, info o stanju kredita, radno vreme, slobodni termini,... SMS notifikacije mogu biti odličan alat u komunikaciji sa klijentima ili zaposlenima.

Viber usluge

Pored SMS-a, nudimo Vam nekoliko usluga i na Viber platformi: slanje promotivnih tekstualnih poruka, fotografija, linkova, komunikaciju u realnom vremenu. Sa preko 3.5 miliona korisnika širom sveta, Viber predstavlja ogroman prostor koji se na kvalitetan način može iskoristiti u promotivne svrhe.

Zainteresovani ste za naše usluge iz oblasti SMS integracije?