Asso - Prirodni lek za sinuse - SEO kampanja

Oblast: SEO | Kategorija: Trgovina | Godina: 2017.

Asso - Prirodni lek za sinuse - SEO kampanja

UVOD

Asso je firma iz Kule koja se bavi punjenjem i distribucijom eteričnih ulja, pre svega na bazi mente i jojobe. Eterično ulje od mente je poznato po izuzetno dobrim svojsvima koja mogu da budu od pomoći kod ublažavanja određenih tegoba.

Kako bi digao prodaju eteričnog ulja od mente, naš klijent je zatražio da napravimo analizu saobraćaja za određene ključne reči koje bi mogle biti upotrebljene u cilju dovođenja novih posetilaca na sajt asso.rs.

Krajnji cilj našeg klijenta jeste oslanjanje u većoj meri na internet prodaju eteričnih ulja, kao i svih ostalih pratećih proizvoda koje ima u ponudi.

REŠENJE

Jednostavnom web analizom smo došli do zaključka da jedno od značajnijih svojstava eteričnog ulja od mente jeste da je reč o prirodnom leku za sinuse. Takođe smo utvrdili da ključna reč "prirodni lek za sinuse" uopšte nije iskorišćena, te da ima veliki potencijal kada je reč o dovođenju posetilaca sa Google-a.

Koncipirali smo kampanju koja bi trebalo da dovede do toga da veći broj posetilaca, pogotovo novih, pretražujući navedeni pojam dođe do sajta našeg klijenta. Prvo smo odradili onpage optimizaciju, koja je kao početni korak podrazumevala pisanje teksta, tj. kreiranje landing stranice "prirodni lek za sinuse", koji sadrži i taster za kupovinu eteričnog ulja od mente. Zatim smo odradili reoptimizaciju celog sajta, ali i određene korekcije na nivou tehničkog SEO-a, koje se pre svega tiču brzine sajta, ali i njegove vidljivosti na mobilnim uređajima.

Da bi novokreirana stranica bila vidljiva na prvoj stranici Google pretrage za željenu ključnu reč, bilo je potrebno da se odradi i offpage kampanja. Nju smo odradili na taj način što smo napisali veći broj native PR tekstova koji su objavljeni na određenim portalima i blogovima.

REZULTAT

Kao rezultat sprovedene kampanje dobili smo pozicioniranje stranice "Prirodni lek za sinuse" na prvoj stranici Google-a. Ciljani posetioci su dovedeni na sajt i to direktno na željenu landing stranicu, sa koje su mogli da obave i kupovinu eteričnog ulja od mente. 

Značajno je povećan broj konverzija, a to je kao rezultat donelo i veći broj novih kupaca. Po svedočenjima našeg klijenta ova kampanja je dovela i do povećanja prihoda koji su zasnovani na prodaji gore pomenutog ulja od mente.

Želite da unapredimo i Vašu poziciju na Google?
Potrebna Vam je SEO kampanja?