Auto škola "Šljivić" - sajt za lakši upis kandidata

Oblast: Web dizajn | Kategorija: Usluge | Godina: 2020.

Auto škola "Šljivić" - sajt za lakši upis kandidata

UVOD

Auto škola "Šljivić" iz Kule uspešno posluje skoro 20 godina. Te 2002. godine, Aleksandar Šljivić, tada iskusni instruktor, odlučio je da otvori svoju auto školu, koja od prvog dana počinje da beleži uspehe i postaje vodeća škola za obuku vozača na teritoriji opštine Kula. Auto škola poseduje savremena vozila B kategorije, A, A1, A2, AM, C, CE, D i F kategorije, kao i moderno opremljenu učionicu sa nastavnim sredstvima potrebnim za kvalitetnu teorijsku nastavu.

REŠENJE

S obzirom na to da je logo Auto škole "Šljivić" tamno plave boje, bilo je jasno da ćemo tu boju koristiti kao glavnu na sajtu, odnosno da ćemo ceo dizajn prilagoditi toj nijansi plave. Na domenu autoskolasljivic.com instalirali smo Wordpress koji je danas vodeći CMS, čemu u prilog govori podatak da ova platforma pokreće 40 odsto sajtova, što je više za 4 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Sledeći korak bio je instalacija Wordpress teme, a mi smo za ovaj sajt odabrali Divi temu koja nije ograničena ni na koji način, već nudi potpunu autonomiju prilikom kreiranja modernog korisničkog interfejsa. Naravno, bezbednost nam je uvek na prvom mestu, a jedan od koraka za zaštitu sajta je instalacija plagina predviđenog za to. U ovom i u mnogim drugim slučajevima, koristili smo Wordfence, koji se iz našeg iskustva pokazao kao najbolji. Takođe, podesili smo i SSL sertifikat koji omogućava bezbednu pretragu sajta i zaštitu podataka korisnika.

Pored početne stranice, na kojoj se nalaze osnovni kontakt podaci, posetioci ispod pozdravne poruke mogu da pronađu sve ono što interesuje budućeg polaznika auto škole.

Potrudili smo se da u direktni fokus posetilaca sajta postavimo polje "Upis", koje vodi do stranice sa formom za onlajn upis u auto školu. Ova opcija je imala poseban značaj tokom pandemije i preporuke o smanjenju ličnog kontakta jer su zainteresovani mogli da se prijave bez izlaska iz kuće, tako što će u naznačena polja uneti odgovarajuće podatke. Pored toga stoji polje koje će posetioce preusmeriti na MUP-ovu simulaciju polaganja testova, dok je polje do toga rezervisano za testove sa odgovorima za teorijski ispit. Na kraju dolazi i polje koje vodi do stranice sa vozilima Auto škole "Šljivić", gde će kandidati moći da se upoznaju sa vozilima na kojima će polagati.

Ispod toga, u produžetku naslovne strane, odvojili smo deo u kome su izlistane vesti i obaveštenja, kako bi posetioci sajta Auto škole "Šljivić" uvek bili u toku i mogli lako da pronađu informacije o početku nastave i pročitaju druge novosti iz auto škole.

U ovom slučaju odličili smo da se malo poigramo sa futerom, a nepravilna ivica i slika svih vozila na jednom mestu uspešno su razbili monotoniju klasičnog lejauta.

Na sajtu je posebna pažnja posvećena vozilima Auto škole "Šljivić", tako da svako vozilo ima svoju stranicu sa linkom koji u sebi sadrži naziv marke i modela vozila. Svaka stranica vozila sadrži osnovne podatke, kratak opis i nekoliko fotografija vozila. Pored preglednosti, na ovaj način je ujedno izvršena i optimizacija za Google, pa se tako pretragom određenog modela, dolazi i do sajta Auto škole "Šljivić".

Treba napomenuti da se na sajtu nalazi 21 stranica koje su pregledne i pažljivo uređene da zadovoljavaju sve standarde SEO optimizacije. Sajt Auto škole "Šljivić" je takođe prilagođen mobilnim uređajima.

REZULTAT

Auto škola "Šljivić" može da se pohvali modernom veb prezentacijom koja ispunjava sve zahteve savremenog dizajna. Jasno istaknuti kontakt podaci i linkovi do društvenih mreža omogućavaju korisniku da na jednostavan način stupi u kontakt sa auto školom, dok su sve neohodne informacije odmah vidljive i lako dostupne. Stranica za onlajn upis dala je očekivane rezultate omogućivši brzu prijavu, bez odlaska u auto školu. Kao što je gore već i navedeno, ovakva mogućnost imala je posebnog značaja tokom godine pandemije.

Potreban Vam je web sajt za firmu, udruženje, bend ili medij?