Dizajn papirnih podmetača za Hotel Biser

Oblast: Grafički dizajn | Kategorija: Ugostiteljstvo | Godina: 2021.

Dizajn papirnih podmetača za Hotel Biser

UVOD

U samom srcu Poljoprivredno-turističkog kombinata Panonija, nalazi se Hotel Biser. Skriven u hladovini drveća, naspram Kaštela iz 1846. godine, Hotel Biser predstavlja pravo mesto za uživanje, odmor i relaksaciju. U sklopu hotela, nalazi se restoran domaće kuhinje i specijaliteta, pa tako odmor na Panoniji dobija svoju punu sliku kojoj se mnogi rado vraćaju. 

Renoviranjem restorana i modernizovanjem enterijera, javila se potreba za jednokratnim papirnim podmetačima koji bi bili postavljeni na stolove. Papirni podmetači iz godine u godinu postaju sve popularnije rešenje za restorane zbog svoje praktičnosti, jednostavnog postavljanja i povećanja nivoa higijene. 

REŠENJE

Pošto smo Panoniju posetili više puta, odmah nam je bilo jasno kakav dizajn je potreban i šta bi se najbolje uklopilo u enterijer Hotela Biser. Radi lakše štampe, odlučili smo se za standardnu A3 dimenziju papira u punom koloru.

Podmetači za stolove
Konačni dizajn podmetača

Pošto je Industrija mesa Topola iz Bačke Topole zapravo vlasnik PTK Panonija, iskoristili smo njihov dobro poznati slogan "Kad poželiš domaće..." i postavili smo ga u sredinu podmetača. Donji desni ugao smo sačuvali za logo IM Topola, dok smo logo Hotela Biser postavili u gornji levi ugao. Koristeći okvir sa motivima koji podsećaju na simbole sa tradicionalne narodne nošnje, naglasili smo da je ovde reč o jednom restoranu koji se nalazi na prostoru sa bogatom istorijom. Simbole hrane predstavili smo ilustracijama, sa puno zelenila i povrća. 

REZULTAT

Krajnji rezultat je papirna podloga koja predstavlja spoj tradicionalnog i modernog, odnosno jedinstvo dve celine: IM Topola i Hotela Biser. Svaka polazi iz svog ugla i nosi ono najbolje što može da ponudi. Upotreba papirnih podloga je dobila pozitivne utiske od gostiju restorana, čime je podignut kvalitet i sveopšta usluga Hotela Biser. 

Potrebno Vam je grafičko rešenje za vizit kartu, logo, jelovnik?