Iz srca Bačke - Razvoj lokalne platforme za plasman proizvoda

Oblast: Web dizajn | Kategorija: Trgovina | Godina: 2021.

Iz srca Bačke - Razvoj lokalne platforme za plasman proizvoda

UVOD

Na samom početku pandemije virusa korona, kada su mali proizvođači i zanatlije bili najviše ugroženi, Lokalna akciona grupa "Srce Bačke" došla je na ideju da prodaju njihovih proizvoda i usluga organizuje preko interneta. Ovo se pokazalo kao odlično rešenje, što ih je podstaklo da prodaju sa Facebook-a presele na poseban sajt. Budući da smo i ranije uspešno sarađivali, znali su da mogu da nam se obrate i za ovu vrstu posla.

REŠENJE

Platforma "Iz srca Bačke" napravljena je u vidu oglasnika, kako bi proizvođači, zanatlije, ugostitelji i udruženja mogli sami da se registruju i postave oglas sa najvažnijim informacijama i fotografijama. Na početnoj strani stavili smo akcenat na e-pijacu, kao najvažniji deo sajta, tako što smo na glavnom slajderu stavili dugme koje preusmerava na tu stranicu. Takođe, na početnoj strani ugradili smo i mapu sa pinovima u boji, a svaka boja označava određenu kategoriju.
Na e-pijaci izdvojili smo kategorije proizvoda, kao i pretraživač, gde korisnik prosto može da ukuca šta mu treba i dobiće oglase sa ključnim rečima koje je ukucao. U nastavku stranice nalaze se svi oglasi koji su postavljeni na izsrcabacke.rs, poređani od najnovijeg do najstarijeg, sa paginacijom.

Pretraga je moguća i u meniju jer klikom na određenu stavku menija možete da dođete do određene kategorije.

S obzirom na to da je "Iz srca Bačke" lokalna platforma, usmerena na opštine Kula i Vrbas, omogućili smo pretragu i po naseljenim mestima ove dve opštine, kako bi zainteresovani kupci mogli da pronađu ono što im je potrebno u svojoj blizini.

Za kraj želimo da napomenemo da svaki oglašivač može da napravi svoj profil, gde će uneti svoje podatke i fotografije koje prezentuju njegov posao, tako da potencijalni kupci mogu bliže da se upoznaju sa onim što on nudi.

REZULTAT

Iako su vanredno stanje i zabrana kretanja iza nas, platforma "Iz srca Bačke" i dalje daje sjajne rezultate i omogućava ponudi i potražnji da se nađu na istom mestu i ostvare saradnju. Ovo je takođe sjajno mesto gde ponuđači mogu međusobno da se upoznaju i razmene ideje i iskustva na opšte zadovoljstvo i korist.

Potreban Vam je web sajt za firmu, udruženje, bend ili medij?