Kompanija Trivit - Neutralisanje negativne kampanje

Oblast: SEO | Kategorija: Trgovina | Godina: 2019.

Kompanija Trivit - Neutralisanje negativne kampanje

UVOD

Kompanija Trivit iz Vrbasa proizvodi čuveni Tonus hleb, koji se prodaje širom Srbije i regiona i koji je prepoznat kao sjajan proizvod. Kvalitet ovog proizvoda je uvek na najvišem mogućem nivou, što se upravo nagrađuje konzumacijom i vernošću potrošača.

Međutim, kao što to obično biva, ovaj uspeh kompanije Trivit privukao je pažnju nelojalne konkurencije koja je protiv Tonus hleba plasirala negativnu kampanju. Ovo je dovelo do toga da rezultati na prvoj stranici Google pretrage za ciljanu ključnu reč sadrže nekoliko negativnih tekstova, koji su svojim postojanjem pravili lošu sliku o kompaniji i njenom proizvodu u javnosti.

REŠENJE

S obzirom na to da je ovde reč o negativnoj kampanji koja je bila veoma vidljiva na stranicama Google pretrage, to je moglo biti rešeno samo istiskivanjem negativnih rezultata sa prve stranice Googla postavljanjem kvalitetnog sadržaja.

Za potrebe klijenta smo napisali druge tekstove koji su objavljeni na portalima većeg autoriteta od onih portala koji su sadržali negativnu kampanju. Ti tekstovi su napisani potpuno realno, u skladu sa stvarnim svojstvima i karakteristikama proizvoda. Jedan od novih tekstova je čak objavljen i na portalu koji je ranije objavio tekst negativne kampanje. S obzirom na to da je novi tekst dobio više autoriteta od onog negativnog, vremenom je zamenio negativni rezultat na prvoj stranici Google pretrage.

Jasno je da navedena metoda može biti dugoročno efikasna samo ako je u skladu sa Google smernicama. Zato smo tekstove pisali potpuno realno, bez ikakve "šminke", opisujući proizvod onakvim kakav stvarno jeste i kako ga vide njegovi potrošači.

Svi napisani tekstovi su bili u skladu sa Google smernicama i primenjivali su samo basic SEO praksu, kao što su upotreba heading tagova, meta naslova i alt tekstova. S obzirom na to da naša kompanija primenjuje samo white SEO tehnike, rukovodili smo se time da tekstovi budu pre svega kvalitetni, ali i da korisnicima pružaju nove i korisne informacije o upotrebi proizvoda kompanije Trivit.

Na kraju, naš klijent je dogovorio objavljivanje novih tekstova na navedenim portalima, što je vremenom uzrokovalo i promenu na prvoj stranici Google pretrage za ciljanu ključnu reč.

REZULTAT

Kao ciljani rezultat, klijent je najzad dobio realnu sliku, koja se odražava na taj način što su na prvoj stranici Google pretrage bili samo realni rezultati, bez ikakve negativne kampanje.

Do ove promene je došlo nakon samo nekoliko meseci, što se inače smatra velikim uspehom kada je reč o SEO kampanjama, ali je umnogome pomoglo to što su novi tekstovi zaista odražavali pravu sliku i mišljenje svojih potrošača.

Želite da unapredimo i Vašu poziciju na Google?
Potrebna Vam je SEO kampanja?