Otkup telefona Novi Sad - novi rezultat u Google pretrazi

Oblast: SEO | Kategorija: Trgovina | Godina: 2021.

Otkup telefona Novi Sad - novi rezultat u Google pretrazi

UVOD

Industrija mobilnih telefona je u stalnom rastu i trenutno vredi preko 700 milijardi dolara, sa procenama da će ta vrednost na globalnom nivou do 2025. godine biti dvostruko veća. Manje poznati i teže merljivi podaci odnose se na tržište polovnih telefona, koje čini značajan deo ove ogromne industrije. Prodaja polovnih mobilnih telefona je visoko kompetitivna oblast u kojoj pobeđuju kreativnost, upornost i najbolja moguća ponuda. Bilo da je reč o prodaji ili otkupu mobilnih telefona, princip je isti: budi prvi ili među prvim rezultatima pretrage i ponudi najbolju cenu! Kada pričamo o rezultatima pretrage, mislimo konkretno na optimizaciju za Google pretrage. Preduslov za taj posao je kvalitetan veb sajt.

REŠENJE

Naš klijent, kao što već možete predpostaviti, nema veb sajt, niti je ikada bio aktivan u toj sferi marketinga. Iako se godinama bavi otkupom telefona, tek sada je odlučio da proširi tržište i pronađe nove potencijalne klijente. Prema tome, u najkraćem mogućem roku smo počeli sa radom.

Paralelno sa pisanjem SEO tekstova i izradom strategije za optimizaciju, počeli smo sa dizajniranjem veb prezentacije koja će biti predstavljena na domenu otkuptelefonanovisad.com. Web sajt smo bazirali na Wordpress platformi, kako bismo klijentu olakšali posao samostalnog postavljanja novih tekstova i osvežavanja ponude. 

Otkup telefona Novi Sad
Stranica sa optimizovanim tekstovima

Sajt je zamišljen kao baza znanja koja sadrži savete za sve one koji žele da prodaju svoj mobilni telefon. Pa tako na sajtu možete pronaći informacije o tome šta sve utiče na cenu telefona, koje marke se bolje prodaju, koje slabije, da li punjač i dodatna oprema utiču na cenu telefona, itd. Naravno, u svakom trenutku su dostupne kontakt informacije ukoliko želite da prodate svoj telefon. Početna stranica je koncipirana tako da jasno prikazuje čime se sajt bavi, odnosno da je reč o otkupu telefona u Novom Sadu

Što se tiče SEO dela posla, nakon istraživanja konkurencije i trenutnih rezultata pretrage, fokusirali smo se na nekoliko ključnih fraza koje će u startu obezbediti minimalan saobraćaj sa Google pretraživača. Tekstovi za sajt, iako imaju edukativni karakter i složeni su tako da iskoriste pun potencijal ključnih reči za koje mi smatramo da su bitne. Na taj način, napravili smo balans između relevantnih informacija i search engine optimizacije, bez straha da smo poremetili korisnički doživljaj kompletnog sajta. Sa dobro optimizovanim tekstovima, kompletnim sadržajem, minimalnim dizajnom i velikom brzinom učitavanja, otvorili smo sajt za sve posetioce i sada na red dolazi merenje performansi i prvi rezultati.

REZULTAT

Domen otkuptelefonanovisad.com je registrovan 24. marta 2021. godine, pa možemo reći da je to bio nulti dan. Za manje od 10 dana, zabeležili smo prve rezultate, odnosno, sajt je počeo da se pojavljuje u pretragama za određene ključne fraze. Prve posete koje nose određenu vrednost primetili smo početkom maja, ujedno tada se i rezultat na Google pretrazi pomerio sa 13. stranice na treću.

Prikaz broja klikova sa Google
Impresije i klikovi sa Google pretrage u prva tri meseca

Posle tačno dva meseca postojanja sajta, možemo reći da se stabilizovao broj prikaza u rezultatima pretrage, sa stalnim rastom za više različitih ključnih fraza. Kao najveći uspeh navodimo činjenicu da sajt trenutno zauzima treći rezultat na prvoj stranici Google pretrage za ključnu frazu “otkup telefona novi sad”.

Povratna informacija od klijenta je i više nego pozitivna i posebno nas raduje što se povećao broj poziva zainteresovanih klijenata koji žele da prodaju svoj mobilni telefon. Posao sa optimizacijom se nikada ne završava i ovo je samo početak jedne zdrave priče koju ćemo pratiti i unapređivati u periodu koji je pred nama. 

Pozicija na Google
Treći rezultat, prva stranica Googla - posle dva meseca
Želite da unapredimo i Vašu poziciju na Google?
Potrebna Vam je SEO kampanja?