Psy-E – Izrada platforme za kontakt sa psihologom

Oblast: Web dizajn | Kategorija: Usluge | Godina: 2021.

Psy-E – Izrada platforme za kontakt sa psihologom

UVOD

Doktor Slobodan Nešović je licencirani klinički psiholog koji je duži niz godina radio u Los Anđelesu, pružajući usluge pretežno na polju sportske psihologije. U godini pandemije rešio je da se sa porodicom preseli u Mađarsku i sa radom nastavi "na daljinu". Da bi se povezao sa svojim starim klijentima i stekao nove, bio mu je potreban adekvatan sajt za područje Sjedinjenih Američkih Država. Budući da smo za Slobodana tokom 20 godina radili više projekata, odlučio je da nam i ovog puta ukaže poverenje.

REŠENJE

Svoju karijeru dr Nešović je rešio da nastavi kao psihoenergetski savetnik i odlučio se za domen psy-e.com, koji smo registrovali i počeli sa izradom veb sajta koji će na najbolji mogući način predstaviti njegov rad i olakšati komunikaciju sa klijentima. Na prethodno podešenoj Wordpress platformi instalirali smo Divi temu, koja se tokom našeg rada pokazala kao najbolja za manipulaciju i daje mnogo slobode prilikom dizajniranja.

Zbog specifične namene, sajt psy-e.com smo zamislili kao aplikaciju, koja će posetiocima omogućiti da zakažu savetovanje sa psihologom čim otvore sajt, jer je to osnovna namena ove veb prezentacije. Umesto klasičnih pozdravnih poruka, na mestu koje posetilac prvo uoči kada otvori sajt, stavili smo dugme za kontakt, a klikom na njega automatski se otvara aplikacija za zvanje. U nastavku naslovne strane omogućili smo zakazivanje termina sa psihologom, a to smo učinili ugradnjom specijalizovanog vidžeta koji pruža mogućnost odabira vrste psihološkog savetovanja, datuma i lokacije. Kao što smo već rekli, ovaj sajt je potpuno usmeren ka potrebama posetilaca, pa smo, kao dodatnu opciju, omogućili i video savetovanje sa psihologom, takođe putem specijalizovanog vidžeta. Kao poslednja opcija za kontakt nalazi se klasična kontakt forma sa osnovnim podacima. Takođe, na više mesta na sajtu postavili smo dugmad sa gore navedenim opcijama za komunikaciju.

Trudeći se da sprečimo neželjenu poštu, koja je čest problem kod kontakt formi, koristili smo osnovnu anti spam zaštitu koja onemogućava pristizanje mejlova sa neželjenih adresa.

S obzirom na to da je izolacija u godini pandemije mnogima teško pala, deo pri dnu sajta posvećen je upravo posetiocima kojima je potrebna podrška zbog situacije sa Covidom. Posetiocu sajta nudi se besplatno savetovanje u trajanju od 15 minuta, a razgovor može da se zakaže putem dugmeta koje vodi do jednog od gore već opisanih vidžeta. Takođe, na samom vrhu sajta, iznad hedera, nalazi se link za kontakt tokom pandemije COVID-19.

Iako smo sve najvažnije predstavili na početnoj stranici, u meniju se mogu pronaći stranice koje pružaju više informacija o psihologu, uslugama koje pruža, kao i stranica sa važnim brojevima za različite vrste pomoći i psihološkog savetovanja.

REZULTAT

Izradom veb sajta psy-e.com, klijentu smo omogućili laku komunikaciju sa svojim pacijentima. Sajt je potpuno prilagođen za mobilne uređaje i zadovoljava osnovnu namenu čak i na manjim ekranima. Potrudili smo se da, u formi aplikacije, omogućimo posetiocima da na što jednostavniji i brži način zakažu konsultacije sa psihologom i da upravo ovaj sajt bude mesto na koje će se vraćati ukoliko imaju potrebu za daljim savetovanjem. Cilj je bio da se posetioci osećaju komotno na sajtu i posmatraju ga kao mesto namenjeno lično njima i prilagođeno njihovim potrebama, što smo i uspeli. 

Potreban Vam je web sajt za firmu, udruženje, bend ili medij?