Šljivić prevoz - Na jednom mestu sve info za putnike

Oblast: Web dizajn | Kategorija: Usluge | Godina: 2019.

Šljivić prevoz - Na jednom mestu sve info za putnike

UVOD

Šljivić prevoz je deo kompanije Šljivić doo iz Kule koja se duži niz godina bavi prevozom putnika u linijskom i vanlinijskom saobraćaju. U njihovom voznom parku nalazi se sedam modernih i klimatizovanih autobusa koji svakog meseca prevezu više od 2.000 zadovoljnih putnika. Kompanija Šljivić do sada nije posedovala web sajt za delatnost prevoza, što je već neko vreme standard i kod mnogo manjih kompanija za prevoz putnika.

REŠENJE

Sajt Šljivić prevoza postavili smo na adresi sljivicprevoz.com, koristeći Wordpress platformu koja je bezbedna i veoma popularna u svetu veb dizajna. Ono po čemu je Wordpress karakterističan je brzo i jednostavno upravljanje sadržajem, zbog čega je posebno primamljiv korisnicima koji nemaju dovoljno tehničkog znanja za uređivanje sadržaja na veb sajtovima. Sajt smo obezbedili koristeći uspostavljene procedure za bezbednost Wordpress sajtova

U ovom slučaju odlučili smo se za minimalistički dizajn, a u tome nam je pomogla Divi tema koja pruža odlične mogućnosti. Akcenat je bio na sadržaju koji u što kraćim crtama treba da informiše posetioce o uslugama koje Šljivić prevoz pruža. Cilj je bio da posetioci pronađu neophodne informacije čim uđu na sajt, pa smo tako postavili veliki slajder sa tri slajda, gde mogu da se odaberu informacije koje putnike najviše zanimaju. Na ovaj način posetioci u samo dva klika mogu da dobiju informacije koje ih interesuju, što je i bio cilj ovakvog dizajna.

Odmah ispod slajdera nalaze se linkovi sa uredno stilizovanim ikonicama, koji vode do stranica sa redom vožnje, cenovnikom, voznim parkom i do stranice za kontakt, na kojoj se nalaze brojevi telefona, mejl adresa, linkovi do profila na društvenim mrežama i kontakt forma. Posebnu pažnju posvetili smo stranici "Iznajmljivanje autobusa" koja je posebno optimizovana i za Google, a na njoj se mogu naći i foto galerije svih autobusa, sa osnovnim podacima o svakom vozilu.

U nastavku naslovne strane izlistana su poslednja tri teksta sa novostima i obaveštenjima, a ovo polje ima i mogućnost učitavanja starijih tekstova.

U istom tonu minimalizma podesili smo i futer koji sadrži ikonice sa linkom do profila Šljivić prevoza na društvenim mrežama Facebook i Instagram i linkom za prijavljivanje na RSS feed. Sve stranice na sajtu prilagođene su mobilnim uređajima što je standard na webu već duže vreme.

REZULTAT

Sajt Šljivić prevoza ispunio je sva očekivanja klijenta. Naše ideje i iskustvo, udruženi sa željama i potrebama klijenta, izrodili su pravi mali servis sa informacijama za sve putnike. Bez imalo lutanja po stranicama sajta, putnici mogu da pronađu red vožnje i cene autobuskih karata u samo dva klika. Iskustvo govori da je brzina dobijanja informacije ono što igra ključnu ulogu pri odabiru pružaoca usluge, a upravo smo to i postigli minimalističkim dizajnom i promišljeno poređanim sadržajem.

Potreban Vam je web sajt za firmu, udruženje, bend ili medij?