Trka prijateljstva - Objedinjene sve informacije za trkače

Oblast: Web dizajn | Kategorija: Sport | Godina: 2019.

Trka prijateljstva - Objedinjene sve informacije za trkače

UVOD

Trka prijateljstva je atletska manifestacija koja se održava u Kuli u junu već više od deset godina i svake godine ugosti oko 1.000 takmičara, kako iz Srbije i regiona, tako i iz celog sveta. Sve informacije u vezi sa trkom objavljivane su uglavnom na Fejsbuku, a kada je postalo jasno da je Trka prijateljstva prerasla okvire i mogućnosti koje pružaju društvene mreže, javila se potreba za veb sajtom, gde će se naći sve informacije i rezultati sa ove trkačke manifestacije.

REŠENJE

Konsultujući se sa klijentom, registrovali smo domen trkaprijateljstva.rs, gde smo instalirali Wordpress. Za izradu ovog sajta odabrali smo Betheme premium temu, koja inače preporučuje korišćenje Wp-Bakery dodatka za izgradnju lejauta, ali smo se mi u ovom slučaju ipak odlučili za Elementor jer je besplatan i odlično se pokazao u projektima koje smo radili do sada.

Odlučili smo se za minimalistički dizajn, kako bi u fokusu bile najosnovnije informacije, poput datuma održavanja trke i rezultata, tako da upravo to zauzima centralni deo ove veb prezentacije. Posetioci imaju priliku da na naslovnoj strani pronađu fotografije sa nekih od prethodnih trka, kao i sve rezultate, od prve do poslednje trke, a da bismo sajtu dali malo dinamike, na naslovnoj strani podešen je brojač koji prikazuje broj godina postojanja trke, kao i broj učesnika i pretrčanih kilometara. U delu koji se odnosi na novosti o održavanju naredne trke, posetioci sajta mogu da pronađu i link za prijavu, što je izuzetno važno jer je tako pojednostavljena i procedura prijavljivanja na Trku prijateljstva.

Minimalistički dizajn upotpunjen je odgovarajućim dizajnom menija, koji ne remeti osnovnu ideju jednostavnosti. U ovom slučaju napravili smo takozvani "hamburger" meni koji nije vidljiv dok se ne klikne na ikonicu, nakon čega se meni pojavljuje se desne strane, sa izlistanim stavkama.

Da bi  Trka prijateljsva dobila širu sliku, na sajtu je takođe predstavljen i Atletski klub "Hajduk maraton tim", koji je i organizator ovog sportskog događaja. Takođe, pažnju smo posvetili i onome što se događa pre i posle Trke prijateljsva, a to je Kulska liga trčanja, koja okuplja veliki broj ljubitelja atletike iz opštine Kula. Treba napomenuti i nezvaničnu organizaciju Zdravko & Team Friends koja je takođe predstavljena na sajtu, a koja se bavi organizacijom i odlascima na takmičenja i trke u Srbiji, okruženju i svetu.

REZULTAT

Velika manifestacija kao što je Trka prijateljstva dobila je moderan i visoko funkcionalan sajt, na kojem se nalaze sve informacije potrebne takmičarima, ali i publici. Učesnici koji su prethodnih godina trčali na Trci prijateljstva, mogu veoma lako i brzo da dođu do rezultata i veoma kvalitetnih fotografija koje su sastavni deo sajta.

Potreban Vam je web sajt za firmu, udruženje, bend ili medij?