Web prezentacija MB Shopping Centra sa interaktivnom mapom objekta

Oblast: Web dizajn | Kategorija: Trgovina | Godina: 2022.

Web prezentacija MB Shopping Centra sa interaktivnom mapom objekta

UVOD

MB Shopping Center je moderni tržni centar otvoren 2018. godine u Kuli. Posle gotovo četiri godine postojanja, na red je došla web prezentacija koja ima za cilj da kupcima na jedan pregledan i jednostavan način pruži više informacija o šoping centru. Kao prioritete, postavili smo informacije o brendovima, zatim aktuelnosti i na kraju informacije o radnom vremenu i lokaciji. 

REŠENJE

Zbog velike dinamike u razvoju samog objekta, bilo nam je jasno da i web prezentacija mora da bude u koraku sa njim. To je bilo dovoljno da se odlučimo za custom HTML+PHP rešenje koje ćemo u budućnosti lako nadograditi i prilagoditi poslovnom modelu.

Početnu stranicu smo rezervisali za veliki slajder koji prikazuje spoljašnji izgled objekta, ali i izdvojene aktuelnosti u obliku plakata. Nakon slajdera, postavili smo uvodni tekst, zatim prečice do prodavnica sa dinamičkim prikazom radnog vremena i na kraju smo integrisali mapu objekta sa kojom korisnik može da vrši interakciju i na taj način sazna više informacija o prodavnicama. 

Interaktivnu mapu čine elementi, napravljeni uz pomoć SVG poligona i JavaScript funkcija koji su složeni na PNG pozadini. Mapa je responzivna i funkcionalna na svim desktop i mobilnim uređajima. 

Svaki brend ima svoju posebnu stranicu na sajtu, gde je posetiocima pruženo više informacija o ponudi, radnom vremenu i kontakt kanalima za kupce. Pojedinačne stranice takođe sadrže i galeriju fotografija prodavnice. 

Stranica Aktuelno sadrži najnovije kataloge i akcijske ponude iz svih prodavnica zajedno. Istekle promocije su pretvorene u crno-bele slike i sa njih su uklonjeni linkovi. 

Stranice Radno vreme, Lokacija i Kontakt su spojene u jednu stranicu kako bi posetiocima olakšali navigaciju do osnovnih informacija o tržnom centru. 

REZULTAT

Sa željom da izbegnemo konfuznu strukturu sajta i korisnički interfejs svedemo na minimum, dobili smo responzivnu i brzu web prezentaciju koja ispunjava sve "besmrtne" standarde dizajna. Mogućnosti za daljom nadogradnjom su praktično beskonačne, a dodavanje informacija o novim objektima je jednostavno, bez komplikovanog kodiranja i izmena kompletne strukture. 

Potreban Vam je web sajt za firmu, udruženje, bend ili medij?