Žito Media doo - redizajn postojećeg sajta

Oblast: Web dizajn | Kategorija: Usluge | Godina: 2021.

Žito Media doo - redizajn postojećeg sajta

UVOD

Žito Media doo je žitomlinsko preduzeće iz Kule koje uspešno posluje već više od dve decenije. Prevashodno se bave trgovinom žitaricama i drugom robom, mada u fokus svog poslovanja sve više stavljaju usluge skladištenja i sušenja. Kada je reč o samom skladištenju, moglo bi se reći da su na području Bačke jedan od lidera, s obzirom na to da poseduju sopstvene moderno opremljene skladištne kapacitete od 100.000 tona. Međutim, oni na svom sajtu to do sada nisu adekvatno prezentovali, pa su nam se iz tog razloga i obratili za pomoć.

REŠENJE

Naš kreativni tim sarađuje sa Žito Mediom gotovo pune dve decenije, tako da smo prilično dobro upoznati sa njihovim delatnostima, ali i potrebama. Za njih smo do sada izradili tri različite verzije sajta. Svaki od tih sajtova je dobro služio i ispunjavao potrebe klijenta u određenom periodu. Poslednja verzija sajta trajala je i korišćena gotovo pet godina.

S obzirom na to da je prethodni sajt izrađen u Wordpress-u, bili smo u mogućnosti da ga samo redizajniramo i tehnički unapredimo. Prvo što smo odradili bio je upravo tehnički apdejt, koji je bio i više nego potreban s obzirom na to da prethodna verzija sajta nije koristila ni SSL protokol. Drugi tehnički aspekti takođe nisu zadovoljavali standarde koji su prisutni i primenjuju se na vebu već neko vreme. Tehnički i bezbednosni aspekt smo prvo rešili, čime je stvoren preduslov da završimo i drugi deo posla koji se odnosi na izmenu postojećeg sadržaja i redizajn prezentacije.

Klijent nam je dostavio novu izmenjenu građu i dao nam instrukcije o tome šta je sve bitno da se izmeni i na šta da se stavi poseban fokus. Ključni deo njihovog budućeg sajta trebalo je da bude novoizgrađeno skladište pod nazivom Žito Trezor. Dali smo im konkretne predloge kako bi to moglo da se izmeni, što je i odobreno, pa smo veoma brzo pristupili radu na izgradnji redizajnirane i izmenjene prezentacije.

Stari sajt je koristio Wordpress temu i pluginove čija licenca i tehnička podrška nije bila važeća već neko vreme. S obzirom na to da su se i okolnosti, kao i trendovi web dizajna u međuvremenu dosta menjali, predložili smo im upotrebu teme Divi kompanije Elegant Themes. Ona ne samo da se savršeno uklopila u novu verziju sajta, već je i tehnički deo sajta sada mnogo stabilniji, s obzirom na to da Divi kao tema ne zahteva veći broj različitih 3rd party pluginova, kao što je to slučaj sa drugim temama. 

Žito Trezor je po zahtevu klijenta stavljen u apsolutni fokus prezentacije, a to smo postigli izradom modernog slajdera, koji na desktopu zauzima 2/3 ekrana, pored koga smo pozicionirali i fiksne vidžete sa linkovima ka pojedinačnim stranicama Žito Trezora, konkretno ka stranicama otkupa, sušenja i skladištenja koji su upravo u težištu njihovog poslovanja danas. Linkovi ka ovim stranicama nalaze se i u glavnom meniju i u podnožju sajta kao jedan od stalnih vidžeta. Otvaranjem svake stranice postaje vidljiv i sajdbar u kome se takođe nalazi i Žito Trezor sa svim svojim podstavkama. A koliko je on bitan u poslovanju klijenta, pokazuje i činjenica da smo ga stavili u liniju glavnog menija, sa desne strane, kao sekundarni logo prezentacije. 

Od ostalih sadržaja, izmenjeni su osnovni podaci, zatim slike koje se nalaze u foto galeriji, neke od stranica su izmenjene, dok su druge uklonjene sa sajta, a izmenili smo i kontakt stranicu na kojoj se sada nalaze embedovane Google mape za sve tri njihove lokacije. Kontakt stranica sada koristi novu verziju reCaptcha servisa, koja ne zahteva upotrebu "I am not a robot" proveru.

REZULTAT

Žito Trezor je adekvatno predstavljen i svim posetiocima prezentacije Žito Media doo je jasno koliko je on bitan i šta konkretno predstavlja u poslovanju ovog žitomlinskog preduzeća. S druge strane, nova redizajnirana prezentacija je mnogo jednostavnija za snalaženje i navigaciju svih posetilaca, kako novih, tako i starih. Web sajt Žito Medie je sada u potpunosti apgrejdovan i sledi sve preporuke i trendove koji su prisutni na vebu u poslednjih nekoliko godina. Ovaj sajt sada na kvalitetan način zaokružuje i predstavlja njihovo kompletno poslovanje. 

Potreban Vam je web sajt za firmu, udruženje, bend ili medij?